Havalandırma Menfezi

01.10.2022
63
Havalandırma Menfezi

Havalandırma Menfezi, takıldığı ortamda bulunan havanın dışarıya çıkmasını ya da dışarıdan içeriye temiz hava girmesini yanı temelde hava sirkülasyonunu sağlayan bir çeşit portatif iklimlendirme mekanizması olarak tanımlanabilir. Havalandırma menfezleri çoğunlukla mutfak, banyo ve tuvalet gibi alanlara yapılmaktadır. Bununla birlikte birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Hangi ortamda ne tür havalandırma menfezinin kullanılacağı, ortamın ihtiyacına göre belirlenebilmektedir.

Havalandırma Menfezi Türleri

Dağıtıcı Menfez, bir tür üfleme menfezidir. Çoğunlukla plastik olmakla birlikte alüminyumdan da üretilmektedir. Dışarıdan gelen havanın içeriye girmesini sağlamaktadır. Manuel olarak ayarlanabilir kapaklarıyla gelecek olan havanın şiddeti ve miktarı değiştirilebilir.

Transfer Menfezi, iki oda, iki mekân ya da iki alan arasına yerleştirilerek iki alan arasında hava sirkülasyonunu sağlamaktadır. Transfer menfezlerinin boyutu, kullanılacak olan alanın ihtiyacına göre belirlenebilir.

Toplayıcı Menfez, emiş menfezi görevi görmektedir. Bu menfez, içeride bulunan kötü havayı ve buhar vb. maddeleri dışarı aktararak bulunulan ortamı temizleme görevinde kullanılmaktadır. Dağıtıcı Menfezin aksi bir kullanımı olduğu söylenebilir.

Yuvarlak Kanal Menfezi hem toplayıcı hem de dağıtıcı olarak kullanılabilir menfez türüdür. En sık kullanılan havalandırma menfezidir. Hem toplayıcı hem dağıtıcı olmasının avantajı, düzenli ve sürekli sirkülasyonu sağlıyor olmasıdır.

Kare Petek Menfezi, ortamda bulunan havayı bir nevi aspiratör görevi görerek emer ve dışarıya atar. Havalandırma sistemlerinde ve fancoillerde emiş menfezi olarak kullanılırlar.

Lineer Menfez, emiş ve üfleme menfezi görevi görmektedir. Havalandırma sistemlerinde sıkça kullanılmaktadır. Diğer menfez türlerinden farkı ise lineer olarak monte edilmeleridir. Şömine ve klima menfezi olarak halk tarafından sıklıkla bilinen ve karşılaşılan menfezlerden bir tanesidir.

Havalandırma menfezlerinin kullanımı çoğu ortamda zorunlu ve gereklidir. Hava sirkülasyonu özellikle mutfak gibi sürekli yemek pişen ortamlarda ve lavabolar gibi koku oluşabilecek ortamlarda büyük bir hijyen ve rahatlık sağlamaktadır. Bu amaçla özellikle dışarıya penceresi açılmayan her türlü ortam için havalandırma menfezlerinin kullanımı oldukça gereklidir. Soğutma ve ısıtma sistemlerinde de bu menfez türleri kullanılmakla birlikte mutfak menfezleri de can sağlığı açısından önem arz eder. Doğalgaz kullanılan alanlarda menfez bulundurulması, gaz kaçağı ihtimalinde zehirlenmeleri önlemektedir.

Fon Air Havalandırma Sistemleri şirketimiz Havalandırma Menfezi alanında da hizmetlerine devam etmektedir. Müşterilerimizi memnun etmek ve kaliteli ürünler sunmak için Ar-ge çalışmaları yapmaktayız. Bizi hemen arayarak bilgi alabilirsiniz.

https://tr.pinterest.com/fonhavalandirmasistemleri/

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Paylaş
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.