Toz Toplama Fanı
Ticari ve endüstriyel sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalarda, özellikle hammadde işleyen ve üreten büyük fabrikalarda çok fazla işçi çalışmaktadır. Ek olarak, bazı endüstrilerin aksine, üretim aşamasında büyük miktarlarda toz, duman, kimyasal atık ve partiküller oluşur. Toz giderme sistemleri, kirli havayı emerek çalışanların sağlıklı bir ortamda sağlıklı bir şekilde çalışmasını ve nefes almasını sağlar. Bu ünitelerdeki toz toplama fanları ve filtreler farklıdır.
Toz Toplama Üniteleri
Toz toplayıcılar sabit ve hareketli tiplerde mevcuttur. Yapılan işin cinsine, toz ve duman yoğunluğuna göre farklı tozsuzlaştırma üniteleri imal edilmektedir. Çeşitlilik burada çok önemlidir. Toz toplama fanı motor gücü, filtre sistemi, torba sayısı ve akrobasi kolları bakımından farklılık gösterir.
Toz toplama ünitesi, bir bağlantı ünitesi ve bir makara ünitesine bölünmüştür. Toz toplayıcı fanlar genellikle 3500 m3/h ile 10.000 m3/h arasında kapasitelerde farklı tiplerde gelir. Toz toplama motoru gücü 3 kw ile 15 kw arasında değişmektedir. Yine farklı modellerde farklı sac kalınlıkları, usturmaçalar ve kapaklar bulunmaktadır. Alanında uzman mühendislerimiz size uygun modeli belirlemek için sitenizi ziyaret edecektir. Tüm detaylar ayrı ayrı düşünülür, toz toplama fanı tipi belirlenir ve tüm tesisat tasarlanır. Planlanan sistem kabul edildikten sonra üretim aşaması tamamlanır. Tozsuzlaştırma fanı ve seçilen tozsuzlaştırma sistemi malzemeleri montaj sahasına getirilir, montajı el ile yapılır ve tüm kalite kontrolleri tamamlanmış olarak teslim edilir.
Havalandırma sistemleri, uzman mühendislik ürünü toz toplayıcılar, toz toplayıcı fanlar, ücretsiz keşif hizmeti, fiyatlar ve ödeme koşulları ile ilgili tüm detayları web sitemizdeki iletişim numaralarımızdan öğrenebilirsiniz.
Toz Toplama Makineleri
Toz toplayıcının çalışma mantığı, 2 mikrondan büyük neredeyse tüm toz parçacıklarını hızlı ve verimli bir şekilde filtreler. Toz yüklü hava hazneye girer ve ağır parçacıklar hava akışından dışarı düşer. Daha hafif parçacıklar hava akışında tutulur ve filtre torbasına yükselir. Hava filtre torbasından geçerken, filtre torbasının dış yüzeyinde toz parçacıkları toplanır ve temizlenmiş hava kollektörden dışarı atılır. Aralıklı olarak sıkıştırılmış yüksek basınçlı hava, enjeksiyon venturisinden geçerek torbaya hava akışını geçici olarak tersine çeviren güçlü bir ikincil hava akışı oluşturur. Bu, torbanın uzunluğu boyunca yayılan, onu dışarı doğru iten ve büken bir dahili şok dalgası yaratır.
Bu, torbanın dışında birikmiş olan toz toplama haznesine havanın geri akışından kaynaklanır. Bu temizleme yönteminde, hava akışı bir saniyeden kısa bir süreliğine bir dizi torba boyunca tersine çevrilir ve bu da toz toplama motoru boyunca sabit bir hava akışıyla sonuçlanır. Temizleme işlemi, kolayca ayarlanabilen bir zamanlayıcı ile kontrol edilir. Diferansiyel basınç göstergesi ile optimum zamanlayıcı ayarı mümkündür. Darbe süresi ve darbe duraklatma zamanlayıcıları da basınçlı hava tüketimini en aza indirmek için kolayca ve hassas bir şekilde ayarlanabilir.
Fan Tipleri
İki temel fan tipi vardır: eksenel fanlar ve santrifüj fanlar. Eksenel veya merkezkaç akış kavramlarını kullanan veya birleştiren başka fan tasarımları da vardır. Bunlar aksiyal santrifüj fanlar ve tavan fanlarıdır. Fan tipi seçimi yine havalandırma sistemi tasarım gerekliliklerine bağlıdır.
Eksenel Akışlı Fanlar
Eksenel fan kategorileri, pervane fanlarını, boru şeklindeki eksenel fanları, kanatlı eksenel fanları ve iki kademeli eksenel fanları içerir. Aksiyel fanlar, havayı “eksen üzerinde” veya fanın dönme eksenine paralel bir yönde hareket ettirir. Pervane fanları en yaygın tiptir. Genellikle ısı kaynaklarının yakınındaki binaların duvarlarına monte edilirler ve atmosfere sıcak hava verirler.
Santrifüj Fanlar
Santrifüj fan hava akışı, eksenel fan hava akışından farklıdır. Bir santrifüj fanda, hava akışı dönen bir pervaneye çekilir ve fan kanatlarından radyal olarak kasaya boşaltılır. Ortaya çıkan hava akışı, eksenel dönüşe dik veya kanat hareketine paraleldir ve hava akışını istenildiği yerde yönlendirmek için yarıklar kullanılır.